Thursday, April 25, 2013

Beach Cupcakes



Er komt weer mooi weer aan dus het is tijd voor zomerse cupcakes! Deze beach cupcakes zijn makkelijk en zien er vrolijk uit!

Benodigdheden voor 12 cupcakes:
- 125 gram suiker
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram boter
- 2 eieren
- 2 eetlepels melk
- 1 scheutje vanillearoma
- zeebanket
- parapluutjes
- lichte basterdsuiker

Benodigdheden voor de botercrème:
- 250 gram poedersuiker
- 80 gram boter
- 25 milliliter melk
- blauwe kleurstof
- 1 scheutje vanillearoma

Methode:

1. Meng de eieren, de melk, het aroma en de suiker. Voeg hier de boter en het zelfrijzende bakmeel aan toe. Verwarm de oven voor op 180 graden.











2. Bak de cupcakes gaar en goudbruin op 180 graden voor ongeveer 25 minuutjes. Laat de cupcakes goed afkoelen anders smelt de botercrème!

3. Mix voor de botercrème de poedersuiker met de boter. Voeg hier de melk en het aroma aan toe. Goed laten draaien tot er een pasta ontstaat. Als je liever een dunnere botercrème wilt dan kun je meer melk toevoegen.
Bestrijk 6 van de 12 cupcakes met deze witte botercrème. Voeg aan de rest van de crème de blauwe kleurstof toe en laat draaien tot je de kleur hebt die je wilt.
Doe de botercrème in een spuitzak met een stervormig spuitmondje en spuit rozetten.












4. Voor de decoratie leg je op de blauwe cupcakes een zeebanketje. De witte cupcakes krijgen eerst wat lichte basterdsuiker op de icing die moet zorgen voor het strandeffect. Steek hier vervolgens een parapluutje schuin in.










                                             
Succes en eetsmakelijk!

No comments:

Post a Comment