Sunday, March 24, 2013

De perfecte muffin



Na lang proberen heb ik het recept om luchtige, stevige en mooie muffins te maken. Kortom, hier is het recept voor dé perfecte muffin.

Benodigdheden:
- 2 eieren
- 2 el volle melk
- 125 gram witte basterdsuiker
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram Bertolli boter (plantaardige margarine)
(- 1 scheutje extract) 

Methode

1. Meng de melk, de eieren en het extract tot het volledig gemengd is. Voor dit recept heb ik amandelextract gebruikt vanwege de volle smaak. Met amandel is een topping dan ook vaak niet nodig.










2. Meng de basterdsuiker bij het eimengsel. Blijf kloppen tot de suiker opgelost is. Klop het mengsel schuimig.

3. Stop de boter 15 sec. (niet langer!) in de magnetron. Snij de zachte boter in stukjes en meng deze door het beslag.

4. Het beslag zal niet helemaal mengen met de boter erbij. Hiervoor voegen we het zelfrijzende bakmeel toe. Blijf het beslag kloppen tot de kleur lichter wordt en er geen klontjes meer zijn.










5. Bak de muffins zo'n 25 minuten gaar en goudbruin op 180 graden.










6. Soms kunnen de onderkanten van de muffinvormpjes nat en vettig zijn. Plaats de muffins op wat keukenpapier. Door het afkoelen buiten de muffintray worden de muffins steviger.

7. Als de muffins afgekoeld zijn kun je een muffin doorsnijden om te kijken of de muffins gelukt zijn.

No comments:

Post a Comment