Tuesday, March 26, 2013

Paascupcakes



 Komend weekend is het weer pasen. Met al die paasontbijtjes, -lunches, -brunches en -dinertjes zijn makkelijke cupcakes een handige en lekkere aanvulling.
Cupcakes met paaseinestjes.

Benodigdheden voor de 12 cupcakes:
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram suiker
- 125 gram boter
- 2 el melk
- 2 eieren
- 1 scheutje vanillearoma
- 36 (pure) paaseitjes

Benodigdheden voor de botercrème:
- 250 gram poedersuiker
- 80 gram boter
- 25 ml melk
- 2 druppels vanillearoma
- 2 druppels gele kleurstof

Methode:

1. Meng de eieren, melk en vanillearoma tot een schuimend mengsel. Voeg hier de suiker aan toe en mix dit door elkaar. Voeg vervolgens het zelfrijzende bakmeel en de boter toe. Meng het beslag tot het lichter van kleur wordt.

2. Vul de vormpjes en bak de cupcakes gaar en goudbruin op 180 graden. Laat de cupcakes goed afkoelen anders smelt de botercrème!

3. Voor de botercrème meng je de boter met de poedersuiker en melk tot een pasta. Voeg hier de vanillearoma en de kleurstof aan toe. Laat de crème draaien tot deze luchtig is.

4. Vul een spuitzak met de botercrème. Gebruik een grote stervormige spuitmond. Spuit nestjes op de cupcakes. Dit doe je door de spuitzak recht boven de cupcakes te houden en van binnen uit naar buiten je nestjes te spuiten.












5. Decoreer je nestjes met eitjes. Ik heb pure eitjes gebruikt vanwege de kleur. Je kan natuurlijk elke smaak kiezen die je wilt.


Fijne Pasen!

No comments:

Post a Comment